Wednesday, 6 July 2016

Ledus tēja ar ogām

Lieliskais jūlijs ir klāt! Un ne tikai dārzi un mazdārziņi un balkoni pilni ogu un tomātu un puķu, bet arī naktstirgus un visi citi tirgi. 
Iesaku nepalaist garām šo laiku un ēst pilnus vēderus visu, kas svaigs un tikko no krūma. Vispirms tā un tad jau var domāt, kā un kur to visu ielikt, lai padarītu savu dzīvi interesantāku un varbūt - arī savu dzīvi garšīgāku ziemā.

Kamēr Teodors un Kirke bauda pusdienas miegu, ātri ielikšu vienu pavisam gardu un atsvaidzinošu dzēriena recepti, kuru sev atklāju tikai šovasar. Esam paspējuši pabūt arī tikko iznākušajā jūlija "Mans Mazais" numurā ar dažām ogu receptēm.

Ledus tēja ar ogām.

6 tējas maisiņi sarkanās tējas (kurus var aizstāt ar 4 ēd.k. beramās tējas)
3 ēd.k. mizota un sagriezta ingvera
250 g cukurs
2 litri ūdens
ledus
svaigas ogas - zemenes, mellenes, upenes, jāņogas - kas nu ir pa rokai vai krūmam
svaigas piparmētras lapiņas

Palielā traukā aplej tēju ar 1,5 litriem karsta ūdens. Ļauj visam savilkties 30-45 minūtes, tad nokāš un atdzesē aukstu. 
Kamēr tas notiek - uzvāra ingvera sīrupu - katliņā ielej 250 ml ūdens un pievieno 250 g cukura (1:1 proporcija), kad cukurs izkusis un nedaudz pavārījies, pievieno ingveru un vēl mazliet pavāra. Arī to atstāj ievilkties un tad nokāš. 
Atdzisušajai tējai pievieno sīrupu, izmaisa, tad pievieno ledu, cik nu trauks ļauj, ogas un piparmētras. 


Ļoti gards un veldzējošs un ne mazāk svarīgi - pavisam labi izskatīsies uz tava vasarīgā brīvdienu svētku galda!


(Ideāls, lai arī barojošas māmiņas veldzētos un justos, ka dzer kādu smalku kokteili, haha)

No comments:

Post a Comment