Friday, 16 October 2015

Griķu miltu cepumi ar mandelēm un kardamonu.

Te raksta Annija.
Dažādas pārtikas nepanesamības tagad jau ir modes lieta. Arī es esmu stilīga un kādu laiku atsakos no govs pieniem, kviešiem un olām. Lai uztvertu to pozitīvi ir jāpārslēdz smadzenēs pāris pogas. Un izrādās nemaz tik mokoši un vienveidīgi tas nav.

Mani pirmie cepumi pēc šīs modes sanāca kolosāli - birstoši, garšas bagāti un galvenais vienkārši pagatavojami. Recepte ir apmēram 16 cepumiem.

140g griķu milti
100g maltas mandeles
100g kokosriekstu skaidas
1 tējkarote malts kardemons
Šķipsa sodas
Šķipsna sāls
125g kokosa eļļa (to pati izdomāju, jo oriģināli būtu jāliek sviests, kas man nav vēlams uzturā)
3 ēdamkarotes kļavu sīrups
1 tējkarote vaniļas cukurs









* Liekam krāsni sildīties uz 180 grādiem.
* Vienā bļodā liekam griķu miltus, maltās mandeles, kokosa skaidas, kardemonu, sodu un vaniļas cukuru.
* Otrā bļodā kokosa eļļu (izkausēt labi izdodas karstā ūdens peldē) un kļavu sīrupu. Man šīs divas sastāvdaļas īpaši labi nesajaucās kopā, bet tas netraucēja.
* Šķidro saturu lejam sauso sastāvdaļu bļodā un kārtīgi izmaisam ar karoti. Mīkla ir bieza, bet ne ķepīga, turās kopā, bet ne līp.
* Ieklājam pannā cepamo papīru. Un liekam mazas piciņas ar mīklu uz tās, ar pirkstiem piciņas izlīdzinam plānākas.
* Cepam līdz cepumi ir zeltaini, apmēram 15 minūtes.

Bon apetit!


3 comments:

  1. Tikai kardamons, nevis kardEmons.

    ReplyDelete
  2. Ļoti labi izdevās! Es gan izmantoju sviestu, jo koksriekstu eļļas nebija. Tieši desmitniekā trāpīta recepte, jo nezināju, kā izmantot nopirktos griķu miltus. Mēģināju tos pankūkās, bet diez ko labi neizdevās.

    ReplyDelete