Sunday, 18 March 2012
Olivera pipari
var jau protams nopirkt rimčikā piparus, malto gaļu un krējumu, bet var arī tam visam pieiet nedaudz radošāk un par pamatu, piemēram, ņemt šo džeimija olivera receptīti. īpaši jau, kad stilīgi ir gavēt.
tipiņi, kas dienā bez kluča cūkas nevar iztikt, var šo tālāk nelasīt, bet tādiem fleksibliem eksperimentētājiem, kā es - šo novērtēs.
alora... sastāvdaļas:
2-3 pipari (droši var eksperimentēt ar krāsām)
puse baklažāna
neliels cukini
1 gatavs tomāts
1 sarkanais sīpols
35g kalamata olīves
4 gabaliņi saulē kaltēti tomāti
5-6 ķiploka daivas
1 citrons
1 buntīte timiāna
1/2 tējk koriandra sēklas (es šīs nedabūju)
35g ciedru rieksti (piemaucu visus 50)
50g kuskus
pāris kātiņi svaigu piparmētru
100g fetas siera (piemaucu visus 200)
100ml dārzeņu buljons
olīveļļa, sāls, pepperi
tad ir tā, ka paralēli japiecūko daudz trauku ar visādām sastāvdaļām, ko pēc tam tik un tā visas sajauc kopā.
1. sagriež gabaliņos baklažānus, cukini, tomātus, pusi sīpola un pāris daiviņas ķiploka. katliņā uzkarsē nedaudz olīveļļas, šos apcep, pievieno sāli, piparus, koriandra sēklas un timiāna lapiņas. liek malā.
2. pannā apgrauzdē ciedru riekstus. liek malā.
3. sakapā otru pusi sīpola un vēl 3 daiviņas ķiploka. apm 10 min eļļā apcepina sīpolus, tad piemet ķiplokus un vēl kādas 3 min. liek malā.
4. buljonā uzbriedina kuskusu.
5. sakapā olives un tomātus.
6. norīvē citrona mizu, iespiež sulu un iedrupina fetu un apmaisa, pievieno sāli un piparus.
visu šo viegli apmaisot sajauc, bet nesadzen viena masā.
piparus pārgriež uz pusēm, noņem kātus, iztīra sēklas.
cepampanna liek piparu puses, kuras piepilda ar masu. apsedz ar foliju un liek 200g uz 45 min, tad noņem foliju, pārpilina nedaudz olīveļļu un liek vēl uz 15 min.
var pasniegt kopā ar salātiem&balzamiko, bet ir labi arā tāpat... ar vīnu...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Labdien,
ReplyDeleteTā kā nevarēju atrast Jūsu kontaktus, rakstu šeit.
Man ir garšīgs un interesants piedāvājums, kas varētu Jums noderēt.
Lūdzu, sazinieties ar mani, ja Jums tas interesē!
m.lismane@gmail.com (a/s Trikātas siers)
Un kāds izskatās/garšo fetas siers, kad tiek izcepts? Man kaut kā palicis prātā, ka nebija diezko labi.
ReplyDelete