Monday, 27 June 2011

puķkāposti mīklā cepti cepeškrāsnī

Pavisam vienkāršs ēdiens, kā piedeva piemēram lēcām vai rīsiem - mīklā cepti puķkāposti. Un kas man pašam patīk šai visā - nav ņemšanās ar vārīšanu eļļā!

vajag: 1 puķkāpostu un mīklai:
1/2gl skābo krējumu
3ēdk sauso pētersīļu
milti
ūdens
sāls

Mīklu taisa sajaucot krējumu ar miltiem un pievienojot siltu ūdeni lai veidotos bieza skābā krējuma konsistences mīkla. Turpat arī sāls un pētersīļi.

Puķkāpostu sadala gabalos un nedaudz apvāra sālsūdenī. Nokāš, nedaudz atdzesē, notecina un tad mērcē mīklā un liek uz cepampapīra. Cep karstā krāsnī ap 10 minūtes lai apbrūnē.

Un tas arī viss.

No comments:

Post a Comment