Saturday, 12 March 2011

Dāls


Dāls ir mans iemīļotākais rudens-ziemas-agra pavasara sezonas ēdiens. Manā ēdienkartē tas iekļuva pēc kādas darba ballītes, kurā šo indiešu ēdienu ļoti apetītlīgi pagatavoja talantīgas mākslinieces un pazīstama publicista tandēms.

Dāla "odziņa" noteikti ir garšvielu buķete: Garam Masala, kumīns (abus iegādāju krišnaītu veikalā), kurkuma, čilli...

Dāls:

25 g sviesta
1 ķiploks
1 sīpols
1 kārbiņa mizotu, konservētu tomātu
170 g sarkano lēcu
1/2 citrona sula
1 kārbiņa kokosriekstu piena
Kurkuma, Garam Masala, čilli pulveris, kumīns (sēklās un/vai malts), sāls, pipari.

Katlā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, tad pievieno garšvielas un vēl brīdi pacep. Pievieno tomātus, lēcas, citrona sulu, kokosriekstu pienu, - es parasti pieleju arī nedaudz ūdeni, lai dabūtu zupas konsistenci. Šo visu strauji uzvāra un tad apmēram pusstundu turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr lēcas mīkstas.

Zupu bļodiņā var izskaistināt ar citrona šķēlīti un aizdarīt ar svaigu maizīti.



No comments:

Post a Comment