nevaru neuzrakstīt par meža pīlēm.
rozentālā nr.3 Laine [mammasrokas.blogspot.com] no zaubes meža atbrauca uz vakariņām un nebija tukšām rokām. tiku pie lieliskas 'maltītes' tašas, kurā bija divas saldētas meža pīles. netipisks un jo vairāk tāpēc patīkams ciema kukulis.
nolēmu pīles pataupīt kādam neikdienišķam vakaram. un tāds pienāca.
atsaldēju pīles. laine tās atveda jau atspalvotas un iztīrītas. sabāzu pilnus vēderus ar maisījumu - sagriezti apelsīni ar visu mizu + medus + dijonas sinepes. sapildīju vēderus un sasmērēju arī ar to masu no ārpuses.
ieliku abas cepammaisos un uzsildītā krāsnī liku cepties uz 180-200 grādiem. pēc kādas stundas vai nedaudz vairāk - gatavas.
sagriezt gan nebija viegli,
bet tāpēc jau ir draugi.
paldies, Laine!
Lūdzu, Inese!
ReplyDeleteBet kā garšoja? Pēc kā? Tavu recepti varētu izmēģināt! Un griešana tur tāda ar zināšanām par pīles muskulatūru vajadzīga :D
Un ēdamā uz putna kauliem ar` dikti maz- taču ekskluzīva maltīte garantēta, vaine? :)
garšoja ļoti labi - ar patīkamu apelsīna svaigumiņu.
ReplyDeletemhm. pirmo es nomocīju, otru man sagrieza ..)
paknakstīties pietika. man gan bija daudz cilvēku, bet nu - zini kā, labāk atstāt tā, ka gribētos vēl, nevis, ka šķīvji paliek pilni un neviens neēd, jo vairs nespēj ..)
paldies tev, vēlreiz ..)