Friday, 21 January 2011
makaroni ar bietēm
zinu, ka izklausās jocīgi, tēpēc arī pamēģināju. un esmu gandarīts par rezultātu.
ņem 2 vidēja izmēra bietes, kārtīgi nomazgā un nosusina.
katru rūpīgi apbārsta ar sāli un pipariem un iesprauž kanēļa kociņu un ietin folijā. liek cepeškrāsnī 200 grādos. nu uz vismaz kādu stundu, kamēr bietes mīkstas.
attin valjaa, atdzesee. nomizo un sagriez mazos kubinjos.
dziļā pannā vai katliņā uzkarsē nedaudz olīveļļu un apcep sakapātus divus šalotes (gan jau ka var arī parastos) sīpolus un pāris daiviņas ķiploku.
gāž klāt bietes, 250ml (vistas) buljona un 125ml baltvīna. uzvāra un tad uz mazākas uguns burbuļina, kamēr šķidrums samazinās uz pusi. pievieno 250ml skāba krējuma un turpina karsēt, kamēr ir bieza mērcīte. iejauc iekšā pāris ēdamkarotes biezpienkrēma ar mārrutkiem (ir tādi gan ramai, gan citiem ražotājiem) ar sakapātiem pāris diļļu krūmiem.
pasniedz, piemēram, ar tagliatelli un vēl var parkaisīt pāri sarīvētu parmezānu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment