izrādās arī Kenijā ēd kāpostu tīteņus. vismaz grāmatās tā raksta. kāposti viņiem arī apaļi un viņi tos novāra tāpat kā latvieši. savukārt, pildījumu ņem sajaucot tītara gaļu (samaltu vai sakapātu), zaļo papriku, kukurūzu un sīpolu. pieliekot kādas pikantas garšvielas (marokāņu raz el hanout aizrullēja atkal), sāli un piparus. uz 400g gaļas ņēmām divus nelielus sīpolus, vienu papriku un noskrubinājām divas nelielas kukurūzu vālītes. satin un sapako. apcep uz pannas, līdz brūngani. tad sajauc puslitru karsta ūdens ar 5-6 ēdamkarotēm tomātu pastas. pārlej, uzvāra un pievieno 2-3 krustnagliņas un pustējkaroti ķimenes. liek vāku virsū un 40min-1h uz nelielas uguns sautē. ko viņi piedzer, gan nezinu...
No comments:
Post a Comment