renātei tika brūnā fadžkūka [no vārda fudge - saldums, kuru es pati esmu baudījusi braitonā - tas ir kaut kas starp īrisu un gotiņu un vēl kaut ko, ar lielu kakao sastāvu]. šī jau atkal ir jamie oliver recepte ar nelielu iejaukšanos satāvdaļās, jo fadžus latvijā neesmu meklējusi un mana kolēģe elīna, kura ar šo kūku cienāja savā vārda dienā, tos lieliski aizstāja ar pašmāju klasisko gotiņu.
kūku atzina par ļoti labu. arī vīriešu cilvēki.
turklāt, nospriedām, ka šī ir lieliska kūka divvientulīgiem vakariem, jo šokolāde uz lūpām, bārdas vai ap tām palika visiem.
šokolādes kūka.
2 tāfelītes melnās šokolādes
4 olas
2 ēdk. kakao
120 g brūnais cukurs
150 g miltu
175 g sviests
100 g mandeles
nedaudz sāls
100 g gotiņas
un nedaudz cepamais pulveris
paņem trauku, kurā sagraiza ar nazi sviestu, pieber cukuru un ēdamkaroti kakao. izmaisa. pieber arī sasmalcinātas mandeles - es to darīju ar blenderi, bet, ja ir vēlēšanās to darīt rūpīgāk - var griezt ar nazi. ne pārāk smalkos gabalos sagriež arī šokolādes un liek masai klāt arī tās. visu izmaisa. liek olas. ar elīnu norunājām, ka, ja olas pirms tam saputo - var iegūt daudz pufīgāku šo kūku, bet tā kā mēs abas nospriedām, ka pufīgums šai nemaz nav pluss, tad olas piesit klāt tāpat. atkal izmaisa un nolaiza karoti - jo masa garšīga!
otru ēdamkaroti, vai vairāk - izkaisa pa karstumizturīgo trauku.
liek iekšā gardo kūkas masu un tajā sasprauž smalkāk sagrieztās gotiņas.
liek cepškrāsnī uz 160 grādiem. 18-25 minūtēm - ja grib mitrāku, 20-35 minūtēm - ja ne tik mitru.
garšo lieliski. un ar plombīru vēl labāk.
apetīti!
abām gaviļniecēm bija vienādas kūkas.. jeb, kur ir tā otrā?
ReplyDeletenē, andrai bija biezpienmaize.
ReplyDeletearī ļoti laba, bet nekas pirms tam nezināms tur nebij'..) vismaz man tā liekas.
Lieliska šoko kūka :) Pēc kolēģu pieprasījuma šovakar izcepu jau otrreiz.. Iesaku!
ReplyDeleteDievīga kūka. Jābūt lielam gribasspēkam, lai neappēstu kūkas masu pirms vēl tā tikusi izcepta :D Gala rezultāts vēl ar vaniļas saldējumu.... mmmmmmmm
ReplyDeleteCik g šokolādes tāfelītes un cik lielai formai šī recepte?
ReplyDelete