Thursday, 7 October 2010

otrdienas vakara siera olīvbumbas.

Sākotnēji, otrdienas vakars bija paredzēts kā 'siera vakars' [līdzīgi, kā pagājušomēnes - sēņu]. Bet tā nu sanāca, ka apstākļi nedaudz pamainījās - rasa, veseļojies! - un mēs vakaru iegrozījām nedaudz citā gultnē.




Fonā skanēja Crooneri un virtuvē parādījās rosība, tiklīdz kalvis bija pārnesis lielveikala 'medījumu'. 
egija ar mārtiņu bija paspējuši jau agrāk nomedīt 'cielaviņu' un mēs ar aneti kā vienmēr - gatavas gan cielaviņai, gan visam citam. tāpēc varētu teikt, ka vakars vienkārši nevarēja neizdoties.


kā reiz, iepriekšējā vakarā gāju cauri iecienītākajām mājas pavārgrāmatām [jo pavisam drīz solās būt 'rozentāla' vakars] un mēs ar aneti nolēmām, ka taisīsim siera bumbas ar olīvām. viss vienkārši un gardi.


egija pagatavoja ārkārtīglabu tomyum zupu, par kuru sīkāk uzrakstīs atsevišķi.


un tātad.


siera olīvbumbas.
100-150 g rīvēts siers
pusglāze miltu
15 g sviests
olīvas - melnas, zaļas - bez kauliņiem
paprikas pulveris
var pielikt arī sinepju pulveri
un citas garšvielas


Sieru izvēlas pēc iespējas, receptē minēts čedars, bet mums bija holandes un nebija slikti. tur pat bļodā pievieno arī miltus, sviestu un paprikas pulveri - kādas 2 ēdamkarotes vai mazāk. to visu kopā sablenderē, kamēr izveidojas tāda viendabīga masa/mīkla.
tad ņem olīvu un liek to mīklas pikucī.
kārto karstumizturīgā traukā, kas ieziests ar sviestu. un liek cepties uz kādām 15 minūtēm, apmēram 200-220 grādos.

gatavs!

No comments:

Post a Comment