šodien novācām dārzu, tai skaitā ķirbjus, burkānus un kāļus. pašsaprotami, ka daļa no tiem uzreiz tika pagatavoti.
zupa:
ķirbis - šķiet kādi 300g
kādi 3 burkāni
viens neliels kālis
viens sīpols
daudz dilles
paciņa klasiskā "Dzintara"
ēdamkarote karijs, melnie pipari un sāls
ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, kāli un burkānus sarīvē. saber katlā un pielej ūdeni tā, lai ūdens ir pāris centimetrus zem dārzeņu līmeņa. vāra 10-15 minūtes, tad pieber arī sagrieztu sīpolu un kariju un kādu trešdaļu dilles. kad tas viss savārījies mīksts - sablenderē.
tad pieliek kausēto sieru un atlikušās dilles un uzkarsē līdz pirmajiem burbuļiem. zupa gatava.
grauzdiņi:
sagriež baltmaizi vēlamajā formā, saliek uz pannas un apslaca ar eļļu. apkaisa ar sāli un grauzdē krāsnī.
zupu šķīvī, grauzdiņus pa virsu un karoti rokā. labu!
p.s. vēl viena ķirbju zupa: http://maltite.blogspot.com/2010/01/vienkarsa-kirbju-kremzupa.html
No comments:
Post a Comment