Wednesday, 25 August 2010

burkānu krēmzupa

par burkānu krēmzupu anete runāja jau vairāk kā nedēļu. nolēmām, ka šī būs viņas, manā uzraudzībā. 
recepte atradās kādā sieviešžurnālā un likās gana viegla esam, lai to varētu pagatavot jebkurš.
burkānu krēmzupa.


600-700 g burkāni
600 ml piens
citrona sula
cietais siers
zaļumi
sāls
pavisam nelielā ūdens daudzumā [nu tā, ka nosedz, bet ne vairāk] savāra burkānus, kamēr mīksti.
tad sablenderē. ar mīlestību. jo citādīg viss iet pa gaisu.
katliņu liek atpakaļ uz plīts un lej klāt pienu - uzsilda, bet pārāk nevāra, jo var savārīties par daudz un saiet kunkuļos. spiež klāt viena citrona sulu un iemaisa.
pasniedz ar pārkaisītu sieru un zaļumiem. manā un kalvja gadījumā tas bija baziliks. anetei - pētersīlis. baziliks ir tronī, nenoliedzami.



ā...un lai būtu vēl pilnīgāk - sagrauzdējām arī gabalos saplēstu  ciabattu, kas pārslacīta ar ķirbju sēklu eļļu. gar šī gi.

apetīti!






[un tas, cik mūsu dzīvoklī tiek patērēts melnais dzēriens ar nezināmo recepti - ir ļoti neizpaužama informācija]

No comments:

Post a Comment