Thursday, 19 August 2010

aprikozes baltvīnā.

ir aprikožu laiks ..)
šogad man bija tā lieliskā izdevība garšot pavisam gardas un sulīgas aprikozes no šveices. laikam tāpēc vēl neesmu pat mēģinājusi iegādāt še pat uz tirgus dabūjamās. bet gan jau.
liene vakar bija pagatavojusi aprikožsaldo.




aprikozes baltvīnā.


aprikozes
glāze baltvīna
paciņa vaniļas cukurs
pāris kanēļa standziņas


sagriež aprikozes uz pusēm un izņem kauliņus. liek ar pusītēm uz leju karstumizturīgajā traukā. ņem glāzi baltvīna [ieteicams vermutu]un iemaisa tajā vaniļas cukuru. pārlej vaniļas vīnu pār aprikozēm un pa vidu saliek kanēļa standziņas.
garšo lieliski ar plombīru vai tāpat.

2 comments:

  1. Tev viss ir tik garšīgs un gaumīgs, bet tik barojošs - es drīkstu tikai lasīt.

    ReplyDelete
  2. paldies.
    mani arī tas biedē, bet ja ēdienu uztver kā baudu - par to var arī aizmirst ..)

    ReplyDelete