sākotnēji, neko pat nenojaušot, sakolekcionēju dārzā pāris rabarberus un nolēmu izcept iemīļoto rabarberu plātsmaizi.
viss ritēja gana ierasti.
taču. kā jau allaž. vīzija. improvizācija. eksperiments.
kā rezultātā. esmu sajūsmā par jaunatklātajiem biezpiena plācenīšiem ar zemenēm un rabarberiem!
tātad.
nepieciešamās sastāvdaļas:
*rabarberi
*zemenes
*biezpiens
*skābais krējums
*milti
*cukurs
*vaniļas cukurs
*kokosriekstu skaidiņas
*"Garam Masala" garšvielu maisījums(kanēlis, malts ingvers, krustnagliņas, pipari, koriandrs, muskatrieksts etc.)
p.s. ja ir interese, tad Garam Masala var iegādāties Stokmanā vai veikalā Hanuman, Barona ielā 56.
pagatavošana:
Vispirms sablenderējam biezpienu ar skābo krējumu.
Pievienojam miltus, mazliet vaniļas cukuru, mazliet masala, kokosriekstu skaidiņas un cukuru (ieteiktu pievienot nedaudz kondensēto pienu, jo rabarberi tuvojoties saulgriežiem kļūst arvien skābāki un sīvāki).
Jāpieskata, lai kopistiskā masa nebūtu pārak šķidra. ..ja nu kas, tad pievienojam vēl miltus un visu izmaisam. Pēc konsistences masai būtu jāatgādina gana biezs skābs krējums.
sekojoši.
Sagriežam rabarberus un zemenes mazos gabaliņos, pievienojam gatavajai biezpiena masai un visu kārtīgi apmaisam.
Tad, izkārtojot masu uz pannas (var improvizēt ar formām/izmēriem), plācenīšus cepina līdz tie iegūst apetelīgi brūnu nokrāsu.
manā skatījumā. vislabāk. Zemenīgo Rabarberu plācenīšus pasniegt ar svaigi sablenderētu zemeņu mērci. plus garšīgs kafijs.
ņammm.
un.
viss ir super vedžeterien. bez olām. tā kā tie ir papildus bonusi lakto-veģetāriešiem.
labu ap! :)
esmu sajūsmā.
ReplyDeletevīkendā taps izmēģināts.