Wednesday, 16 June 2010

sezonālā zemeņ-zefīrkūka

šogad nupat sācies zemeņu laiks. zemeņu lauks.
pēdējo 10 gadu laikā neatceros vasaru, kad šī kūka kaut reizi nav bijusi uz mūsu galda. pavisam vienkārša, salda, bet baudāma. kas ir svarīgi - nav arī nepieciešama cepeškrāsns.

zemeņ-zefīrkūka

1 kg zemenes
klasiskais zefīrs
400 ml saldais krējums
vaniļas cukurs
cukurs

kā reiz ar aneti pirmdien bijām centrāltirgus nakts tirgū un nedārgi iegādājām zemenes, kas vēl pagaidām nav pašmāju, bet garšo labi. 
ņem ērtu, lielu šķīvi vai der arī paliela bļoda, izkārto nedaudz sasmalcinātu zefīru, kam pāri kārto šķēlēs sagrieztas zemenes, ar kurām var neskopoties. tad kārtu ar putukrējumu - un tā, kamēr vismaz viena no sastāvdaļām beidzas. dekorē pāri ar tām pašām zemenēm.
ļauj tam visam nedaudz pastāvēt ledusskapī. un gatavs ir!

ar meitenēm nospriedām, ka var likt arī kādu citu ogu zemeņu vietā - galvenais, tā nevar būt pārāk salda, jo salduma pietiek. ziemas sezonā var izmēģināt arī ar kivi, piemēram.
daudz laimes, baņutas!

2 comments:

  1. šis viss tas pats, tik liek selgas cepumiņus kārtās, tad uz pāris stundām ievilkties, lai cepums satur visu kūku kopā. bet tas jau arī visiem laikam zināms :)

    ReplyDelete