vakar tādā jaukā mājas pavakarēšanā atzīmējām baņutas [nudien lielisks vārds]. un kā vienu no uzkodām rasa mums pagatavoja savas iecienītās pistāciju maizītes. nekā sarežģīta, bet garša lieliska.
pistāciju maizītes
garda baltmaize
filadelfijas siers
gurķis
šķiņķis
pistāciju rieksti
koka irbulīši
katrai maizes šķēlītei uzsmērē nelielu kārtu filadelfijas sieru [atstājot pusi no tā vēlākam] un uzliek gana plānu gurķa šķēli.
tad seko pats piņķerīgākais. pistāciju riekstus izloba no čaulām [ko veiksmīgi var uzticēt jebkuram citam bez priekšauta] un ar nazi sasmalcina. jo kā rasa atzinās - esot izmēģinājusi teju visu, bet sasmalcināt tos veiksmīgi izdodas tikai ar savu veiklo roku un naža palīdzību.
kad tas tomēr veiksmīgi veikts, bļodiņā sajauc sasmalcinātās pistācijas un sajauc ar atlikušo filadelfiju - sanāk tāda garda masa.
tad ņem šķiņķi, kas sagriezts platās strēmelēs, tā vidū ieliek piciņu jaunizveidotās masas un saloka ciet - liekot pa virsu gurķmaizītei un sastiprinot to visu ar koka irbulīti.
šim te ir arī veģetārais variants.
šķiņķa vietā ņem cukini plēksnes. tās iegūst ar mizotāju veidojot tādas pat šķēles kā šķiņķim.
un man pat liekas, ka veģetārais variants man garšoja vēl labāk par to otru ..)
šim te ir arī veģetārais variants.
šķiņķa vietā ņem cukini plēksnes. tās iegūst ar mizotāju veidojot tādas pat šķēles kā šķiņķim.
un man pat liekas, ka veģetārais variants man garšoja vēl labāk par to otru ..)
lab' apetīti!
No comments:
Post a Comment