3 nelieli cukīni
2 tējk. sāls
200 g cukurs
4 olas
1 paciņa vaniļas cukura
100 g miltu [cepām ar rudzu miltiem, ļoti labi, šķeit ka pat labāk,bet kas zin]
1 tējk. ar kaudzi cepampulvera
125 g maltu mandeļu
1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
1 tējk. rīvetas citrona miziņas
60 g rozīņu
2 ed. k sīki sagrieztu bazilika lapiņu
sviests veidnei
3 ēd. k. pūdercukura
1.Cukīni sarīvē rupjās skaidiņās,ieber sietā,pārkaisa ar sāli un atstāj, lai 30 min. sulojas. Noskalo zem auksta ūdens strūklas, rūpīgi notecina un izspiež.
2.Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 0C. Cukuru,olas un vaniļas cukuru saputo gaišu un krēmīgu, tad iemaisa miltus, cepampulveri, mandeles,cukīni,citrona un apelsīna miziņas, rozīnes un baziliku.
3.Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu. Iepilda cukīni mīklu, liek karstā krāsnī un cep 45 minūtes.
4.Kūku uz kādu brīdi atsāj veidnē,lai mazliet atdziest, pēc tam izgāž uz restītēm un atdzēsē. Pirms pasiegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte gan nav pašizdomāta, tik milti pamainīti, jā :) Recepte atradās grāmatā Pasaules virtuve: Eiropa,Āfrika
Lai garšīgi ;)
oi, un es esmu ļoti priecīga, ka tā kūka ir te!
ReplyDeletepaldies ģirtam.
un alise, tev ar'