šovakar vakariņas gatavoju es.
[patiesībā, man tā vien šķiet, ka daudziem man apkārt esošajiem liekas, ka es visu laiku to vien daru kā gatavoju. khakha. tā nebūt nav. lai arī cik ļoti man gribētos.]
šo te recepti [vai vismaz kaut ko diezgan līdzīgu] esmu aizguvusi no olafa. man gan liekas, ka tad, kad viņš šo ēdienu taisīja - tam konsistence vienmēr bija vēl vijīgāka un sierīgāka - laikam jau, ka tas no siera atkarīgs. nu ja. un olafs virtuvē vienmēr paveic ko lielisku - ja vien tam nepārkaisa kinzu vai puravus, hehe.
vistas fileja ar sieru un oregano
[te uz 2-3 ēdājiem]
2 vidēja izmēra vistas filejas
100 ml saldais krējums
siers
oregano [raudene]
sauja lobīto ķirbja sēklu
vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un liek uz pannas apcepināties, tostarp arī nedaudz apbārsta ar sāli un pipariem. kad jau šķiet, ka gaļa sacepinājusies [bet nav brūna], pielej saldo krējumu, un ierīvē sieru [es šoreiz izmantoju visus man mājās pieejamos - mozarella, krievijas, parmesan - pieļauju, ka olafs lietoja holandes ..)]. ja šķiet, ka par biezu - var nedaudz pieliet ūdeni. pievieno arī oregano, bet ļoti ar to neaizraujas, jo pārāk lielos daudzumos tas ir ļoti spēcīgs.
šoreiz es vēl piebēru arī sauju lobīto ķirbju sēklu, jo beidzot tās atradu vidzemes tirgus piena paviljonā. beeeidzot.
un ļoti labi garšo ar rīsiem. kā arī ar pastu.
lab'apetīt!
[ā. nu ja. un vēl viens labs rādītājs - tēts apēda visu porciju!]
[ā. nu ja. un vēl viens labs rādītājs - tēts apēda visu porciju!]
skaista bilde :]]
ReplyDeletetētim vakariņas garšoja? vai tikai bija ļoti izsalcis???? ;)
ReplyDeletetētim garšo gaļa un pupiņu zupa
ReplyDeletepārējais viss ir ēdams vai nav ēdams ..D
Izskatās patiesi gardi, būs šajās brīvdienās jāizmēģina. Kā ir ar sieru - labāk rīvēt vai der arī kausēts (Dzintars u.tml.)?
ReplyDeletees ar dzintaru neesmu mēģinājusi - bet es domāju, ka to mierīgi var darīt ..)
ReplyDeleteun es to sieru ierīvēju, jā.
jēees, - šodien nepalikšu ar tukšu vēderu.
ReplyDeletePaldies par recepti un forši - es visu laiku meklēju lobītas ķirbju sēklas.