Inese man beidzot ir izdīkusi padalīties ar Rītiņam nospertu mērces recepti. viss, ar ko tiek pasniegta šī mērce, ir tikai piedeva, taču pamatā paredzēta zivju un sīfūda ēdieniem, īpaši jūras ķemmītēm. aaa, un kartupeļu biezenis dikti piestāv.
Velutē mērce.
tātad sastāvdaļas (apmēram divu cilvēku vakariņām/pusdienām):
2 šalotes sīpoli sviests
100g vermuta (parasti ņemu sarkano martini)
100g dārzeņu buljona
daži zari timiāna
daži zari rozmarīna
10g kaltētu baraviku
100g saldā krējuma
Katliņā izkausē sviestu un sautē sīpolus. kad tie ir zeltaini, pievieno sāli, piparus, timiānu, rozmarīnu un sagrieztas izmērcētas baravikas. pielej vermutu un apmēram pusi izvāra. pievieno buljonu un atkal pusi izvāra. tad visus biezumus nokāš un mērcei pievieno saldo krējumu un atkal novāra līdz pusei. Šoreiz ķemmīšu vietā bija līdakas fileja- folija ar sāli, pipariem, dillēm, ķiplokiem un piciņu sviesta.
Nu un vino bianco, protams! ;)
No comments:
Post a Comment