tomātu biešu krēmzupa ar fetu
vajadzēs:
500-600g biešu, sagrieztu kubikos
500-600g sulīgu tomātu
pāris ķiploku daivas
1 sīpols
500ml buljona (gaļēdājiem liellopa, man dārzeņu..)
sāls un svaigi malti pipari
olīveļļa
fetas siers
man patīk un es pievienoju arī piestā saberztas garšvielas - kumina, koriandra, sinepju, fenheļa uttt sēklas.
uz cepampannas liek uz pusēm sagrieztos tomātus, sabirdina virsū sasmalcinātus ķiplokus, aplaista ar eļļu un liek cepeškrāsnī 190® uz 25-30min, kamēr tie mīksti un smuki izspiežas no mizas.
katlā eļļā apsautē sīpolus ar garšvielām, pievieno bietes+buljonu un vāra līdz bietes mīkstas. apvieno ar tomātu masu un sablendē pavisam smoothaa masā. sāli un piparus pēc garšas.
lej no terīnes skaistos zupas šķīvjos un katrā iedrupina fetas sieru.
bildēs apjoms pārtijam, visu reizināju ar pieci, laikam;)
autors:
elīna [rode]
šī pavisam noteikti ir lieliska zupa!
ReplyDelete