Wednesday, 24 March 2010

siera kūka nr.1

nu lūk. svētdien tapa vēl viena kūka - mamms izpildījumā, jo es tajā laikā nemaz nebiju mājās, bet darbā. tas gan nekādā mērā nemazināja manu dalību tās likvidēšanā, saprotams ..)
recepte atrasta kaut kur tepat tīmekļa ārēs. bet tā kā es domāju, ka konsistencei vajadzētu būt saturīgākai - ļoti priecāšos, ja tu padalīsies ar savu supersierakūkas recepti ar pieredzi. tāpēc arī nr.1.


siera kūka.

75 g cepumi - selgas-klasiskie
40 g sviests
25 g brūnais cukurs [vēl labāk karamelizētais]
400 g filadelfijas siers-klasiskais
200 g kondensētais piens ar cukuru
150 ml saldais krējums
1 citrona miziņa un sula

Cepumus sadrupina vai sablenderē. sviestu izkausē un pieber klāt sadrupinātajiem cepumiem, pieber cukuru un visu samaisa. kūkveidnē ieliek cepampapīru un pa to izklāj to cepumu masu - izlīdzina un pieblietē - kamēr taisīs augšējo kārtu, to cepumkārtu liek ledusskapī.
filadefijas sieru ieliek bļodā un izmaisa, lai zaudē savu četrkantaino veidolu - iemaisa norīvēto citrona miziņu un tā sulu. pēc tam masā iekuļ kondensēto pienu. tad saputo saldo krējumu un arī to iecilā siera masā. tad šo gardo masu beidzot lej pāri cepumkārtai un izlīdzina. un jau atkal liek ledusskapī. 
mamm vēl pārbēra pāri to brūno cukuru mazliet, kas bija ļoti labi.
un pilnīgai laimei pārlējām pāri mūsu pēdējo ziemas krājumu zemeņu masu. garrrrdi.




[nopietni sāk uztraukt šī biežā kūkošana.]
- sveiki. mani sauc ines. un es gandrīz katru nedēļu ēdu kūkas.




11 comments:

  1. un par kūkām,es tevi saprotu,nav iemesla ipaši bēdāties, galvenais ir push-upi un vēdera presīte, tad Dieviņš par kūkām piedod

    ReplyDelete
  2. andriņ. push-upi ir vienīgais, kas man skolas fizkultūru laikā derdzās pamatīgi. tad jau labāk kādu meža krosiņu.

    + man jūls vislaik stāsta, cik gardus salātus tu taisi. kur viņi ir? kur? ..)

    ReplyDelete
  3. jā, kur ir gardie salāti? kur?

    ReplyDelete
  4. ahh,ines,es tagad zinu no kā tev tie virtuves gēni :)
    izkatās+izklausās ŅAAAAMMMM

    ReplyDelete
  5. oo es netikai gardus salātus taisu :D
    man iistenibaa ir pilns fočiks ar materiaalu gatavotaajiem, veel tik nav bijis laika pieseesties un visu salikt :)

    ReplyDelete
  6. uztaisīju nedaudz savādāk, filadelfijas vietaa mascarpone un bez kondensētā piena, pēc ta, biskvītam visrsū liek ievārījumu, tad siera masu :)

    ReplyDelete
  7. mhm. mēs arī nākamajā reizē ar mascarponi taisījām. ..)

    ReplyDelete
  8. Manā arsenālā ir divas siera kūkas - neceptā http://uwagatavo.wordpress.com/2010/05/18/siera-kuka/ un ceptā http://uwagatavo.wordpress.com/2010/06/02/cepta-siera-kuka/

    Abas labas, nevaru pat izvēlēties, kura man garšo labāk.

    ReplyDelete
  9. Labs veids, ka aizstāt Filadelfijas sieru ir Kāruma svaigais siers.
    Un kūka ir vienkārša, un dievīgi garda!

    ReplyDelete