Monday, 15 March 2010

Banānmaize











Uzcept šādu maizi (bilde nav manējā) gribēju kopš brīža, kad viesojos pie draudzenes, kura ar ko līdzīgu cienāja, bet kā partizāns klusēja par receptes sastāvdaļām (baigā draudzene, ne?). Tad nu uzmeklēju pati recepti, un vakar vakarā reibinoši gardi smaržoja mūsu dzīvoklis un pat kāpņu telpa. Un rezultāts sanāca vēl labāk, nekā draudzenei, hahaaa! :P
Jāsaka, ka šis gardums vienlīdz labi garšo gan karsts (ar saldējumu vai bez), gan auksts.


Te nu aiziet sastāvdaļas un pati recepte:

4 vidēji banāni (labāk derēs tādi jau pāris dienas pastāvējuši)
175 g valriekstu
šķipsna sāls
1 tējkarote (ar kaudzīti) cepamā pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
220 g miltu (var variēt dažādus)
svaigi spiesta sula no 1 citrona + 1 apelsīna
110 g sviesta
175 g cukura (es ņēmu balto, bet brūnais varētu derēt vēl labāk)
2 olas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Saber uz cepampapīra riekstus un ieliek tos krāsnī uz 7-8 minūtēm apgrauzdēties. Pēc tam riekstus sakapā.
Nelielā bļodā 3 banānus saspaida putriņā, 1 banānu sagriež mazos gabaliņos.
Lielā bļodā saber sāli, cepamo pulveri, kanēli un iesijā miltus. Pieliek pārējās sastāvdaļas (izņemot banānus un riekstus), kārtīgi samaisa. Tad arī pieliek banānus un riekstus.
Mīklu ieliek cepamajā formā un apkaisa ar cukuru. Cep cepeškrāsnī apmēram 1h 20min.

Lai izdodas un garšo!

5 comments:

  1. vai kāds nezina indegrientu proporcijas, lai banānmaizi ceptu maizes krāsnī?

    // luīze

    ReplyDelete
  2. luīz, man mājās ir gan maizes krāsns, gan arī banānmaizes recepte tai, ja nemaldos.
    paskatīšos, kad tur nokļūšu ..)

    ReplyDelete
  3. super, tad pačuksti recepti, ja esi atradusi :)

    ReplyDelete
  4. Banānu-Valriekstu

    160 ml piens
    120 ml saberzts banāns
    1 ola
    2 ēd.k. kausēts sviests
    3 ēd.k. cukurs
    1 tējk. sāls
    720 ml milti
    1/4 tējk. kanēlis
    180 ml kapāti valrieksti
    1 tējk. raugs

    maizes mašīnas spainīti ietauko. ielej pienu, banānu masu, olu, sviestu. tad ieber sāli, cukuru. iesijā miltus, pieber kanēli, valriekstus. miltos uztaisa bedrīti - tajā ieber raugu. ieslēdz - normālo ciklu, normālo garozu un pēc 3 h būs gatavs kukulītis.

    šāda te man ir banānmaizes recepte maizes krāsnij. es gan pati neesmu mēģinājusi, tāpēc neparko nevaru galvot ..)

    ReplyDelete
  5. (:
    mēs šo nupat notiesājām.
    olu vietā es tur mazliet variēju ar krējumu un jogurtu, un, jā. - tas viss beigās sanāca vienkārši brīnumgardi.
    tā, ka tiešām ļoti.ļoti.

    paldies.
    :)

    elza.

    ReplyDelete