Sen zināma, varbūt nedaudz aizmirsta, bet galu galā - garšīga.
Ātri pagatavojama, nav jācep, var ēst arī piektajā dienā!
Bija neliela problēma ar vafeļu plākšņu atrašanu. Manā bērnībā tādas varēja katrā pārtikas bodē dabūt - kantainas, apaļas.. Tagad pēc ilgiem meklējumiem uzgāju Maximā, bet arī tikai milzīgajā, mazajās nebij un arī tikai taisnstūrainās.. vo.
Vafeļu Kūka
1 paciņa vafeļu plāksnes (manā paciņā bija laikam 8)
1 paciņa sviesta
1 burka vārītā kondensētā piena (piemēram, Rududu, bet man bija cita zorte)
1 nepilna neliela burciņa vislabāk brūkleņu ievārījuma
Mīkstu sviestu sakuļ ar Rududu, ar mikseri.
Un tad tik smērē. Vafeļu plāksne - sakultais krēms, vafeļu plāksne - krēms, ievārījums, vafeļu plāksne... utt. brīva improvizācija.
Un tad rakstura pārbaude - kūka jānotur, lai samirkst, savelkās. es ieteiktu vismaz stundas 6. var arī vairāk.
Lai garšo!
No comments:
Post a Comment