Sunday, 21 February 2010

peldošās salas

peldošās salas mūsu virtuvē ir bijušas, kopš sevi atceros. vienmēr ļoti gaidīts saldais un ļoti ātri pazūdošs.
pati pirmo reizi taisīju, kad man bija kādi 13 gadi. un sanāca tāpat kā mammai.


PELDOŠĀS SALAS

3 1/3 glāzes piena
6 olas
1 gl. cukurs
1 tējk. kartupeļu ciete
vanilīns

uzvāra pienu, bet ne līdz vārīšanās procesam, lai nenāk pāri malām. olas baltumus vispirms puto bez cukura un ar laiku putojot to pievieno, kādas 2 karotes. saputo riktīgi stingrās putās. vēl putujot pievieno arī kartupeļu cieti. šīs stingrās putas liek iekšā karstajā pienā un karsē kādas 3 minūtes cilājot tos baltumus pa to pienu - tas tāpēc, lai apraujās nedaudz.
vaniļas mērci taisa tā. saputo olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru un vanilīnu [naža galu, vai vanilīna cukuru - bet to tad vairāk]. tad daļu atšķaida ar karsto pienu un kad jau ir atšķaidījies - lej klāt visam pienam un uzkarsē, bet neuzvāra. vajag pagaršot - varbūt prasās vēl vairāk cukura vai vanilīna - droši pieliek tik, cik garšo.
nu ja. un tad kad vaniļas mērce atdzisusi pilnībā, tajā saliek salas. un pa šķīvjiem.
šausmīgi garšīgi. nu tā vaniļas mērce, protams.
 
  
 

No comments:

Post a Comment