man bija tā laime vakar baudīt katrīnas momes ābolmaizi, kuru izcepa katrīnas mamm. šausmīgi laba. un āboli taču daudziem vēl mājās no rudens. tie varbūt nedaudz pavītuši, bet gana labi, lai ceptu šādu te ābolmaizi.
mmm.
4 olas
250 g sviests
200 g milti
200 g cukurs
cepamais pulveris
vaniļas cukurs
āboli
ogas, plūmes
Olas baltumus saputo ar cukuru. Dzeltenumus saputo ar mīkstu sviestu. tad dzeltenumā iejauc saputotos baltumus, pakāpeniski pievieno miltus, liek klāt arī cepamo pulveri un vaniļas cukuru. kūkas cepamajā formā saliek sagrieztos ābolus, ogas vai bumbierus [plūmes piedod labu skābumiņu, es domāju, ka arī avenes un kāda dzērvene to visu tikai vēl vairāk papildinātu].
un tad pāri izklāj to olu masu - tā aiztecēs līdz kūks apakšai. pāri var pārkaisīt kanēli vai rīvētu šokolādi.
ārkārtīgvienkārši.
apetīti.
eju pakaļ cepamajam papīram. sakārojās iepriecināt sportistus. :)
ReplyDeletehmm...tur pat īsti nevajag to cepampapīru.
ReplyDeleteja ir normāla kūks formas virsma, tad nevajag ..)
uzcepu. jāapēd vēl otrs gabals, lai pateiktu cik laba.(: es laikam neliktu otrreizplūmes. bet vairāk ābolu.
ReplyDeletenu vēlreiz es. :) kūka tika novērtēta kā nenormāli garšīga kombinācijā ar saldējumu. un draudot pārēšanās. paldies. es drīz kļūšu par saimnieci. :)
ReplyDelete