sastāvdaļas:
3 glāzes miltu,
2 olas,
tējk. cepampulvera,
tējk. sāls,
paciņa sviesta,
250 g zemesriekstu sviesta (lētāks vai dārgāks, crunchy vai smooth - pēc izvēles),
paciņa vaniļas cukura,
glāze brūnā cukura un
glāze parastā cukura.
plīti uzgriež uz 175°. uz pannas uzklāj cepampapīru.
miltus, cepampulveri un sāli sajauc nelielā bļodā. lielā bļodā ar mikseri kārtīgi sajauc sviestu, zemesriekstu sviestu un vaniļas cukuru. pievieno abus cukurus. pievieno pusi no miltu maisījuma. pa vienai piejauc olas, labi visu samaisot. iejauc atlikušo daļu miltu maisījuma.
tad no mīklas veido bumbiņas (~ ēdamkarote mīklas vienam cepītim), brīvi izkārto uz pannas. ar dakšas palīdzību bumbiņas saplacina, izveidojot režģīti katra cepuma augšpusē.
cepumus liek cepties uz apmēram 15-20 min. pēc izņemšanas no plīts jāatdzesē kādas 5 min.
pēc tam visgardāk ēst ar pienu vai tēju (vai tēju ar pienu?).
No comments:
Post a Comment