Monday, 25 January 2010

kukurūzas nūjiņas ar īrisu.

āā. vēl kaut kas salds un trekns un garrrrršīgs. [ziemā, turklāt, vēl šādā ar -20, trekns nemaz neskādē - vismaz ķermenim ir ko dedzināt]
šos arī atceros jau no bērnības. un liekas, ka veikalā arī tos var nopirkt un ir pat kaut kāds nosaukums, kuru andra vakar minēja, bet es neatceros. varot iegādāt arī veikalā, bet es nekad neesmu pirkusi - paštaisītais ir kudiš garšīgāks [tā vismaz man liekas].



Kukurūzas nūjiņas ar īrisu.

450 g īrisi [kisskiss]
180 g sviesta
paka saldās kukurūzas nūjiņas

nedaudz vairāk kā puspaciņu sviesta kausē katlā [var tādā palielākā, ja ir doma visu lietu izdarīt smērējot tik vienu trauku], kad jau tāds gana pakusis, liek iekšā no papīrīšiem izlobītas īriskončas [es ņēmu 'kisskiss', jo tās bija lētākas, nekā 'zelta teliņš'. bet der abas un gan jau vēl kādas citas arī.]
izkausē īrisu līdz ļoti īrisīgas masas pakāpei un liek klāt visu paku ar kukurūzas nūjiņām - kārtīgi visu samaisa, kamēr katra nūja ir ar īrisu apvijusies. tad to visu izkrāmē uz cepampapīra un nedaudz piespiež un ļauj atdzist vai palīdz atdzist - izliekot uz balkona.

bērnības garša!







No comments:

Post a Comment