Tuesday, 19 January 2010

Karību jērs

Nav jau labais tonis lielīties ar receptēm no pavārgrāmatām, bet šī ir tik kolorīta gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, ka nevaru nepadalīties.
tos, kuriem defoltā nepatīk jēra gaļa, nemaz necentīšos pārliecināt. autors Londonā rezidējošs jamaikietis.



[tā te izskatījās mūsu jērs Lieldienās. ines]
tātad izejvielas:
3kg Jēra kāja (šī man bija pa lielam vienīgā atkāpe no receptes, jo tehnisku iemeslu dēļ ņēmu mīkstumu. arī ne vainas, taču kāja būtu sulīgāka)
8 tējkarotes grenadīna sīrupa
10 tējkarotes medus
3 laimu sula un 2 laimu rīvēta miziņa
8 sakapātas ķiploku daiviņas
lapiņas no 8 timiāna zariem
2 tējkarotes kanēļa
2 tējkarotes ingvera (sausā)
sāls un pipari

Kāja sadursta caurumus, lai marināde labāk sasūcas. visas izejvielas sajauc un kārtīgi ierīvē kāju. liek traukā. pārsedz ar plēvi un liek ledusskapī uz nakti. Ja ir iespēja, pagroza to lai marināde sasūcas vienmērīgi.
nākošajā dienā izņem kāju no ledusskapja un ļauj sasniegt istabas temperatūru.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220C. Kāju liek karstumtraukā un ietin folijā atstājo mazu šķirbiņu ventilācijai. cep 15 minūtes, tad samazina t uz 180C un cep vel 2 stundas. ik pa laikam var pavērt vaļā un aplaistīt ar marinādi. beigās paver foliju vaļā un ļauj nedaudz apbrūnināties, tikai uzmanīgi lai medus nepārkaramelizējas.
nu vot.
aaa, un tad last, bet not least. Salāti. ne mazāk kolorīti:
sēklas no 2 granātāboliem
neliels sīki sakapāts sarkanais sīpols
30g piparmētru lapas
2 tējkarotes laima sula
6 tējkarotes olīveļļa
sāls, pipari
salātus taisa īsi pirms pasniegšanas, jo ātri atsulojas. bet vitamīni sprāgst pa acīm ārā;)

un sorry, bilžu nav. visu apēdu un tad atcerējos...

2 comments:

  1. o, šito jātaisa uz kādiem svētkiem.
    lieldienām jērs ļoti piestāvētu, mjāaa.

    ReplyDelete
  2. mamma pagatvoja. tieši pēc šīs receptes. garšoja kolosāli. kolosāli.

    ReplyDelete