Sunday, 31 January 2010
kafijas siera kūka, njamm
Nū, šis ir īsts izaicinājums, toties galu galā ir daudz priecīgi vēderi un amm un ummmm ekspresijas ap galdu. Recepte no Jamie magazine <3.
Tātad.
Pirmais jācepj pamats, kam vajadzēs:
230g nesalītu sviestu
110g balto cukuru
190g kviešu milti
70g kakao
Sviestiņu sarīvē, tam jābūt tikko no ledusskapja vislabākajā gadījumā.
Un visu pārējo ar saber bļodā. Mīca. Ja galīgi nelīp tas viss kopā var pievienot 1 olu un nedaudz piešaut pienu. Mērķis ir iegūt smilšu mīklas konsotenci. Mīkla sanāk ļoti garšīga. To mazliet atpūtina. Apaļjā kūkformā(23 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru un liek mīklu iekšā. Mīklu kādā 1 cm biezumā. Cepj apmēram 40 minūtes 150-180grādu temp. Jeb kad liekas,ka ir gatavs, ja nu tu esi gastro-uzticama persona.
Kad gatavs ņemt ārā un atdzesēt.
Kamēr krāsnī notiek tās lietiņas var sākt gatavot siera masu. Tai vajadzēs:
680g saldkrējuma siera (es to daru ar Mascarpone)
200g baltā cukura
4 olas (ja mazas ņem 5as, vai ja cits siers vai piemēram biezpiens siera vietā 5 vai 6 olas)
2 devas esspreso . Esspreso var aiztāt arī ar labas kvalitātes šķīstošās kafijas tējkaroti
1/2 tējkaroti maltas kafijas
400 g skābais krējums
kakao dekorēšanai
Pirmo saputo sieru, tad pievieno cukuru un atkal paputo.Pa vienai pievieno olas un pēc katras masu saputo. Iemaisa skābo krējumu un esspresso un malto kafiju. Tad masu lej uz izcepto un atdzesēto pamatu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 grādu temp. Apaļo pannu ar visu to gardumu ieliek lielākā cepešpannā un tad to pielej ar karstu ūdeni tā lai apaļajai pannai būtu līdz pusei. Tas vajadzīgs,lai pamatdaļa turpinātu gatavoties ar tādu "maigu" karstumu un nepiedegtu un augšdaļa ceptos. Cepj 70-90 minūtes. Gatavs, kad siera masai ir tāda kā omletes konsistence. Tad visu izņem un 30 min atdzesē istabas temperatūrā.Pēc tam ļauj uz nakti palikt ledusskapī. Nakamajā dienā ēd.Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao.Mazliet.
Ideāli,ja pasniedz ar glazūru, kam vajadzīgs:
80g brūnais cukurs
1 esspreso
70g nesālīts sviests
65ml saldais krējums
To visu saliek uz pannas un glazē,kamēr cukurs izkūst. Ar glazūru var pārliet visu kūku pirms pasniegšanas vai arī katru gabaliņu atsevišķi.
Foto Nokia N78.
Tadā!
tag:
brūnais cukurs,
cukurs,
espresso,
kakao,
mascarpone,
milti,
olas,
saldais krējums,
saldi,
skābais krējums,
smilšu mīkla,
sviests
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
vaaaauv.
ReplyDeletees šito gribu
es griiiibu.
un vispār jau ideālā variantā - tavā izpildījumā ..)
[un jēkabs, protams, lielisks]
man jēkabu parasti gribas apēst visvisvairāk! njam.
ReplyDeletecentiishos atkaartot so stelliiti naakamreiz kad sanaaksim kopaa pie juulijas
jā.
ReplyDeleteun izskatās, ka tev bijis nekādas jautrībiņas ar maisītāju - bāc. ..)
[ar jautrību es domāju vismaz normālu akšonu ārpus bļodas robežām ..D]