Veselīgs, supergards un "smalkuma sajūtu" atstājošs ēdiens, ko tai pat laikā ir gana viegli pagatavot. Ēdiens, jāpiebilst, ir veģetārs.
Nepieciešamais dārzeņu arsenāls:
2 taisni cukīni
Zīdaiņa dūres izmēra sīpols
Neliels paprikas dārzenis (krāsa pēc izvēles)
Siers - pēc izvēles. Vēlams kūpināts, ne pārāk trekns,
Abus cukīni Pavāra kungs (Dievs sasien mēli mezglā tiem, kas saka "cukīnijas") rūpīgi pārgriež uz pusēm. Tad ar karoti jāizgrebj cukīni iekšiņas - tā kā tēstu senlatviešu laivu. Tad sagrebtās iekšiņas sacepa pannā - ar olīveļļu un smalki sagrieztu papriku&sīpoliņu. Pēc mēles sajūtām var pievienot dažādas garšvielas - sāli, piparus, baziliku utt. Kad pildījums apcepies, tas jāsapilda cukīni "laiviņās". Pildījumam jābūt sulīgam, lai tas izsautētu daiļi zaļo cukīni korpusu. Nu pienācis laiks ievietot veidojumus krāsnī - 180 grādi pēc Celsija. pēc 15-20 minūšu cepināšanas, panna jāizņem - jāuzliek augšā siera šķēlītes + kāds garnējums, ja esat estēts pēc aicinājuma. Tie var būt zaļumi, olīvīte, tomāta šķēlīte utt. Un nu - atkal krāsnī un pāris minūtēm - līdz siers sāk burbuļot.
Kā piedeva ieteicami ir rīsi.
No comments:
Post a Comment