Monday, 25 January 2010

Banānu un šokolādes gabaliņu maize.

Nu tad tā.. zinu, ka pēc ziemāāsvētkiem nevienam drošvien negribās ēst nekādas treknās nelabās lietas, bet nu mani apstādināt nevar!
Šito kūciņ' pirmo reizi ēdu maiznīcā kur strādāju (Ines'tu tur biji! flepdžekus ēdi:) ) un tur arī izdomāju, ka jāiemācās pašai uzcept.

IEKŠĀ LIEKAM-
240 g cukuru
115 g sviestu (mīkstu/gandrīz izkusušu)
350 g samīcītus banānus
2 lielas olas
2 tējkarotes vaniļas ekstraktu
1 tējkaroti cepampulveri un sodu
475 g miltus (parastos)
250 g šokolādi sasmalcinātu mazos gabaliņos (man garšo tumšā)
un mazu sāls šķipsniņu.

Vienā lielā bļodā ieliek cukuru un sajauc (tā lab'riktīgi) kopā ar to mīksto sviestu. Tad pieliek klāt banānus, olas un vaniļas ekstraktu un visu samaisa kopā (ja ir mikseris- tad tik miksē uz nebēdu).
Otrā bļodā samet miltus, cepampulveri, sodu un sāli- tad liek visu kopā un samaisa kopā! Āāāā- tagad var arī uzkarsēt plīti uz 160C... Pēdējā brīdī iemaisa šokolādes gabaliņus un liek cepamtraukā.
Teikšu kā ir- man parasti kāpj tā mīkla ārā no mana kantainā cepamtrauka tā, ka varbūt var mēģināt likt apaļajā kūku aplī (bet plītī iesaku ieklāt drusku foliju, ja nu izkāpj drusku)

Pirmās 30min cep ar folija vāciņu, tad noņem vāciņu un cep vēl 30-40min. Izņemot no plīts vēl drusku jāpaciešās, jo jāatdzesē pirms ēdams!
Bet nu tad kad smuks un auksts- iekšā labi iet ar kafiju vai piparmētru tēju!
(ja galīgi nesanāk- piedodiet, brīdināju Inesi, ka man ar to rakstīšanu tā švaki iet)



Pavisam aizmirsu!- Ļoti ļoti garšīgi ir kad mīklā vēl iejauc sasmalcinātus pekanriekstus!!!


2 comments:

  1. mhm. man arī vienmēr ir licies, ka šokolāde ar banāniem ir kā radīti viens otram.

    ReplyDelete
  2. Tik viena beeda- baigi atri apedas!

    ReplyDelete