Monday, 21 December 2009

šampinjoncepures.

es vispār esmu ļoti šampinjonmeitene.
man tie garšo visur un visa veida. cepti, marinēti, svaigi, zupā un lazanjā un...visur. [līga man par diskobumbas aizņemšanos reiz atnesa lielo spilvas šampinjoburku. tā bija tukša jau tajā pašā vakarā. man uz dzimšanas dienu drīkst dāvināt šampinjonus].
nu tātad. zemāk aprakstītā recepte ir nākusi no 'arhitektu' laikiem [mārtiņa (MH) ievedums manā virtuvē. mārtiņš vispār taisa šausmīgi daudz garšīgu lietu.] un daudzi to jau noteikti zin, jo es tos taisu visiem un vienmēr. pirmo reizi ēdu pie martas kalnciema ielas dzīvoklī, kad viņa mūs pārsteidza ar ziņu par precēšanos.


šampinjoncepures

šampinjoni
sviests
rupjmaize
ķiploks
siers

sveramie šampinjoni sanāk lētāk - tāpēc nopērk maisiņu ar šampinjoniem. tos nomazgā, izņem kātiņus, katrā iepidžina sviesta pikuci, ķiploka gabaliņu un rupjmaizes kubiņu. pāri liek sieru [labāk tādu pikantāku, jo citād var likties, ka trūkst sāls]. uz pannas liek nekoordinēti, var cieši blakus vienu otram.
liek plītī iekšā un cep kādos 180 C. kādas 10-15 minūtes vai kamēr siers sakusis un šampinjoni viegli brūnīgi.
kātiņus var nemest laukā, bet ielikt apcepties kopā ar grauzdiņiem vai sasmalcināt un salikt uz maizītēm, kurā arī pāri saliek sieru un plītī iekšā. gaaaršīgi.
lieliski barojoša uzkoda.



un te vizuāls ieskats procesā:


[gatavi]





8 comments:

  1. Vai pannu iesmērē ar sviestiņu, vai nē? :D:D

    ReplyDelete
  2. iesmērē gan.
    un var arī izmantot olīveļļu. ..)

    ReplyDelete
  3. <3 vizuālo ieskatu procesā

    ReplyDelete
  4. es nevaru atkost, kurš siers ir vislabākais :/

    ReplyDelete
  5. tagad top ieksh Pariiiiiizes :]

    ReplyDelete
  6. un kā sanāca, gregory?

    ReplyDelete
  7. aaaam, Gregam garšoja :D un man patika izmantot viņa accountu :D

    ReplyDelete