ir 24.decembris. esam mārupē. pēc stundas sabrauks pilna māja. galdā būs zirņi, trifeles, pīrāgi un vēl un vēl.
gribu pierakstīt ziemsvētku mandeļrecepti, kuru pati pie plīts gan vēl neesmu taisījusi, bet piecu soļu attālumā no tapšanas sēdēju gan. mamm tikko uztaisīja mandeles kanēlī. uztaisīšu meitenēm uz 28.decembri.
Mandeles kanēlī.
3 ēd. k. ūdens
2 ēdk. cukurs ar kaudzi
250 g mandeles
2 ēd. k. kanēlis
un ingvers, ja gribas asākas
uz pannas karsē ūdeni ar cukuru - veidojot sīrupu. virsū ber mandeles un apmaisa, lai visas ir apviļājušās saldajā ūdenī. tad pārkaisa pāri kanēli un atkal apmaisa. [šajā brīdī var pārbērt arī to sauso ingveru, ja grib spēcīgāku garšu]. tad atkal karsē, kamēr sausas. atdzesē un ēd.
garšo tieši tā kā tās, kuras var nopirkt eko tirdziņos.
priecīgus!
priecīgus!
priecīgus!
ak dievs cik šamās bij` gardas! paldies paldies paldies
ReplyDeleteŠis ieraksts bij' kā Ziemassvētu vecīša dāvana cilvēkiem, kuriem pieejama tikai panna, katls un mikroviļņu krāsns. Lai gan nebija ne jausmas, cik gramu mandeļu bija palicis, un es krietni pārcentos ar cukura daudzumu, sanāca garšīgi. Paldies par recepti, taisīšu vēl :)
ReplyDelete